preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

       

JUTRO
    1. sat:    08:00 - 08:45
    2. sat:    08:50 - 09:35
    3. sat:    09:40 - 10:25
    odmor    10:25 - 10:40
   4. sat:    10:45 - 11:30
    5. sat:    11:35 - 12:20
    6. sat:    12:25 - 13:10

  POSLIJEPODNE
    1. sat:    14:00 - 14:45
    2. sat:    14:50 - 15:35
    3. sat:    15:40 - 16:25
    odmor    16:25 - 16:40
   4. sat:    16:45 - 17:30
    5. sat:    17:35 - 18:20
    6. sat:    18:25 - 19:10

Novinarska grupa

 

 

 

 

 

 

za ulaz klikni na sliku ...

 

POSJET SAMARITANCIMA

 

Udruga Samaritanac centar je za rehabilitaciju koji ima četrdesetak korisnika. O skrbi korisnika brine mnogobrojno osoblje koje se sastoji od fizioterapeuta, medicinskih tehničara i liječnika.

Naša škola svake godine u božićno vrijeme organizira prikupljanje higijenskih potrepština koje donira Samaritancima. Nakon prikupljenih i prigodno umotanih darova, učenici petih i šestih razreda te nekolicina osmaša zajedno s nastavnicom povijesti i geografije Marijanom Radnić posjetili su Udrugu.

 

Uputili smo se prema Udruzi, onako vrckavi, puni adrenalina i dobre volje. Očekujući naš dolazak, vrijedno osoblje Udruge dočekalo nas je s osmijesima na licima i upoznali su nas sa svojim radom. Tu se nalaze korisnici koji su zbog narušenog zdravlja onemogućeni brinuti se o sebi. Osjećaji sažaljenja i straha prolazili su našim tijelima, nismo znali što očekivati.

Ulazimo u prvu sobu...kad ono...OSMIJEH NA LICU! Samaritanci su toliko bili veseli da nisu mogli sakriti oduševljenje našim dolaskom. To je bio magičan i neobjašnjiv osjećaj ljubavi, toliko neiskvaren i pun pažnje, osjećaj u kojem zaboraviš svu tugu i patnju ovoga svijeta, sve probleme i brige. Svatko tko dođe, njihov je prijatelj. Osjećate se poželjno i radosno.

Od tog dana jednom mjesečno posjećujemo Samaritance. Svatko od njih poseban je, primjerice Ivana voli boje, šivati i izrađivati predivne privjeske, Maja pjeva poput operne dive i jako voli pjesme splitskih izvodača kao i igre kartama, a Svetlana neprestano priča i nikada  s njom nije dosadno. Udruga Samaritanac redovito organizira predstave za svoje članove. Oni recitiraju, glume, pjevaju, plešu, organiziraju mnoge kreativne radionice te se zabavljaju. Najzanimljivije od svega je što se i vi možete uključiti i, ako ste u prolazu, dođite u tu skromnu Udrugu prepunu ljubavi!

 Luka Štefanić i Tina Milevčić, 8.a 

 

KRČMA, ALKAR, DUGA

 

Učenici sedmih i osmih razreda naše škole posjetili su 10. svibnja 2013. u 19:00 sati Gradsko kazalište mladih te su pogledali predstavu Krčma, Alkar i Duga redatelja Ivana Lea Leme.  Prvi čin ( Krčma ) događa se u krčmi u koju, u studenoj noći, dolazi narod kako bi se napio i zaboravio na probleme. I sam pisac sudjeluje u događaju. Priča je to o jednoj večeri u kojoj su se likovi opili i ponijeli za niskim strastima. Najpijaniji je Jozo Vilović koji shvaća negativnost situacije i upozorava na štetnost alkohola, no svi ga ismijavaju i izbace na mećavu gdje on umire od hladnoće. Poseban naglasak stavljen je na lik bogataševog konja kojemu je dozvoljeno ostati u krčmi, u toplome, jesti kolače i piti vino.

 Drugi čin je Alkar, ujedno i središnja priča predstave. Otac i sin vole istu djevojku- Martu, otac je ženi, a sin poludi od tuge i na kraju nesretno skonča. Predstava ukazuje i na motive  praznovjerja, muškog nasilja prema slabijima ili nezaštićenima.

Treći čin, ujedno i posljednji, započeo je lijepim pripovijedanjem djevojčice Brunhilde, zvane Srna,  koja je imala manje prava od dječaka,  kao i sve djevojčice toga vremena. Jednog dana, šetajući, Srna je čula da može postati dječak ako prođe ispod duge te je odmah potrčala prema dugi, no utopila se u jezeru.

Predstava je trajala 1 h i 45 minuta, uživali smo u svakom činu i s nestrpljenjem čekali sljedeću scenu.  Glumci su zaista odlično izveli predstavu te nas ostavili bez daha. Radujemo se sljedećim posjetima GKM-u.

 

 

 

Filip Mustapić, 7.a

E-dnevnik

Produženi boravak

Linkovi

     

        

          

            

 ictunastavi.blogspot.gr

 

       

Obavijesti o provedenim aktivnostima u okviru Erasmus+ projekata možete pronaći na ovoj poveznici:   https://live.etwinning.net/profile

Materijale s radionica Večeri matematike možete pronaći na sljedećem linku


Dokumenti MZOS

preskoči na navigaciju