2022-05-04 13:34:52

eTwinning projekt CARE - Creative Areas for Reusable Environment

Učenici 7.c razreda i nastavnica Engleskog jezika Ana Kodrić Ivelić sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu CARE - Creative Areas for Reusable Environment zajedno s vršnjacima iz 10 zemalja. Kao što i sam naziv kaže, glavne teme naše suradnje i istraživanja su bile ekologija, održivost, "zelena" škola te sortiranje i recikliranje otpada, a cilj je bio potakuti učenike na promišljanje o svojemu okolišu i svojoj ulozi u njemu.
U sklopu projekta smo proveli nekoliko zadataka o kojima možete više pročitati u nastavku.
1. Prenamijenili smo stare tegle i limenke i pretvorili ih u Božićne svijećnjake te s ostalim sudionicima projekta editirali  i napravili zajednički Digitalni Adventski kalendar.
2. Uljepšali smo svoj okoliš tako što smo proveli akciju čišćenja školskog dvorišta i lokalnoga parka! Opremljeni dobrom voljom, vrećama za otpad i zaštitnim rukavicama te podijeljeni u dva tima sakupili smo 14 vreća otpada te desetak komada krupnoga otpada koji je bio skriven na zelenim površinama. Sve smo odložili u za to namijenjene spremnike  zaključili da bismo trebali sve voditi više računa o našem okolišu.

3. Zajedno s ostalim sudionicima projekta koristili smo digitalne alate te u aplikaciji Storyjumper napisali i editirali Digitalnu priču "Reduce, reuse, recycle" koja možete pročitati i poslušati na poveznici       https://www.storyjumper.com/book/showframe/124533292/61fd3db4ca6ed#page/14>.

4, Obilježili smo Svjetski dan šuma i Svjetski dan voda tako što smo izradili prigodne plakate, umjetničke radove i slogane te ih izložili na javnoj izložbi u atriju škole.

5. Zajedno smo navježbali, otpjevali i snimili pjesmu "World water day song"


       
                                                                                 Ana Kodrić Ivelić


Osnovna škola Pujanki