2017-05-08 10:52:31

eTwinning radionica profesionalnog usavršavanja “Creative and Cultural Education”, Minhen, 4.-6. svibnja 2017.

      

Učiteljica engleskog i talijanskog jezika iz OŠ Pujanki, Split, Marija Čarija Agoli sudjelovala je na stručnom usavršavanju- Professional Development Workshop- Creative and Cultural Education u Njemačkoj, Minhenu. Na poziv na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU ,ispunila je aplikaciju kojom joj je odobreno sudjelovanje na eTwinning radionici.  eTwinning je platforma za učitelje na kojoj se razmjenjuju iskustva sudjelujući u forumima i grupama, rade projekti sa kolegama iz drugih škola, sudjeluju na mrežnim edukacijama i seminarima.

Više pod opširnije...

Na radionici su sudjelovali učitelji 24 zemalja, a svaki sudionik  na 4 izabrane radionice. Još petero sudionika je bilo iz Hrvatske: Martina Jalšovec (Podturen), Petar Nikolić (Metković), Lana Margetić (Zagreb), Gordana Dragušica (Osijek) te predstavnica AMPEUA Tea Režek.

Ciljevi ovog usavršavanja su: probuditi kreativnost kod učitelja i učenika kako bi se osigurao dinamičniji pristup poučavanju i učenju sadržaja iz glazbene, filmske i opće kulture putem aplikacija na pametnim telefonima i tabletima, objasniti principe međunarodne suradnje na  eTwinning i Erasmus projektima.

Obrazovanje o kulturi pridonosi emotivnom i socijalnom razvoju djece i mladih te im pomaže integrirati se u društvo , tj, doprinosi boljoj socijalnoj inkluziji.

Učiteljica će organizrati radionice za učenike i učitelje te im prenijeti znanja stečena na radionici. Također će pokrenuti eTwinning projekt sa školama iz Hrvatske, Slovenije, Belgije i Grčke.


Osnovna škola Pujanki