2017-04-10 08:37:34

„Matematičari u muzeju“

31. ožujka ove godine 6.B razred je dio svoje nastave odradio „na terenu“, a u pratnji svoje razrednice i učiteljice matematike Blaženke Kunac.
Terenska se nastava sastojala iz dva dijela.

Najprije smo učili matematiku u Arheološkom muzeju. Kustosica grčko-helenističke zbirke Arheološkog muzeja Jelena Jovanović i profesorica matematike Željka Zorić, inače predavačica povijesti matematike i metodike na splitskom PMF-u, vodile su šestaše kroz neka davna vremena, a cilj je bio da nakon malo teorije i puno mjerenja i računanja saznamo koliko zaštitnog premaza treba za premazivanje jedne stele. A što je stela saznati možete od učenica i učenika 6.B ili i sami posjetiti Arheološki muzej u Splitu pa ih vidjeti i naučiti nešto novo.

Više o projektu „Matematičari u muzeju“ možete saznati i u ovom članku:
http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/kultura/clanak/id/478379/sjajan-splitski-projekt-evo-kako-aci-uce-matematiku-od-talesa-pitagore-arhimeda

Nakon toga smo posjetili Galeriju umjetnina i proveli jedan sat u nešto novijoj povijesti ali i u sadašnjosti. Razgledali smo stalni postav uz vođenje muzejske pedagoginje Josipe Prosinečki.

Slike govore puno više od riječi, a one se nalaze u galeriji fotografija.


Osnovna škola Pujanki