2014-10-28 11:46:04

Svjetski tjedan Svemira

Deklaracijom Opće skupštine Ujedinjenih Naroda iz 1999. g, svake godine se u razdoblje od 4. do 10. listopada obilježava „Svjetski tjedan svemira“ („World Space Week“ – WSW). Tom međunarodnom manifestacijom se nastoji probuditi zanimanje javnosti za svemir, promicati njegovo istraživanje i korištenje, te jačati svijest o važnosti koju on ima za sve nas.

Ove godine smo prvi puta i u našoj školi obilježili Svjetski tjedan svemira.
Učenice i učenici petih razreda tijekom desetak dana su na Matematici čitali i pisali velike brojeve koji nam govore o udaljenostima planeta od Sunca i o njihovoj težini, na Geografiji su učili o Svemiru, Sunčevu sustavu, Zemlji, Suncu i Mjesecu, Na Informatici su pogledali crtiće o Rosetti koja će uskoro, a nakon više od deset godina leta, pokušati i, nadamo se, uspjeti sletjeti na komet a na Hrvatskome su pisali sastave i pjesmice o Svemiru te razgovarali mora li zvijezda uvijek biti na nebu i što znači biti „ispod istoga sunca“. Ili Sunca?? Hm… ;)

Nakon svega su zajedno s učiteljicama Ivankom Vuletić i Željanom Župom prekrasno uredili panoe u svojim učionicama. Pogledajte na fotografijama kako je sve to izgledalo a crtiće (jer znamo da ih svi, veliki i mali volite gledati) pogledajte na YouTubeu:

https://www.youtube.com/watch?v=trljrwTbr4w

https://www.youtube.com/watch?v=s35Jlwobcqk

https://www.youtube.com/watch?v=9pTd_JHULBM

 

                                                                                                       Blaženka Kunac

 

Slike možete pogledati u foto-galeriji


Osnovna škola Pujanki