preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

       

JUTRO
    1. sat:    08:00 - 08:45
    2. sat:    08:50 - 09:35
    3. sat:    09:40 - 10:25
    odmor    10:25 - 10:40
   4. sat:    10:45 - 11:30
    5. sat:    11:35 - 12:20
    6. sat:    12:25 - 13:10

  POSLIJEPODNE
    1. sat:    14:00 - 14:45
    2. sat:    14:50 - 15:35
    3. sat:    15:40 - 16:25
    odmor    16:25 - 16:40
   4. sat:    16:45 - 17:30
    5. sat:    17:35 - 18:20
    6. sat:    18:25 - 19:10

Novinarska grupa

 

 

 

 

 

 

za ulaz klikni na sliku ...

Vijesti

E-TWINNING KONFERENCIJA „Project Quality“ KONTAKTNI SEMINAR U POLJSKOJ

Agencija za mobilnost i programe EU je početkom rujna ove godine oglasila e-Twinning natječaje, između ostalih i ovaj koji mi je, kao više-manje iskusnoj „e-twinerici“bio najzizazovniji – Kvaliteta projekata u Krakowu, u Poljskoj. Napisala sam prijavni obrazac, napravila motivacijski video u alatu Sway i s nestrpljenjem čekala rezultate, koji su bili, na moju sreću, pozitivni. Za ukupno četvero sudionika iz Hrvatske iz osnovnih i srednjih škola su odobrena financijska sredstva za odlazak na ovu konferenciju.

Na konferenciju sam se uputila 20. listopada, te je trajala do 23. listopada 2016. Godine,a pohađala su je ukupno 62 sudionika iz raznih zemalja Europe: Turske, Poljske, Malte, Mađarske, Francuske, Cipra, Bugarske i Hrvatske. 

Više pod opširnije...


Prvi dan seminara je započeo svečanom dobrodošlicom  i predavanjem prof. Wiktora Askansasa o pogreškama koje treba izbjegavati u provedbi projekta, nakon čega je uslijedio eTwinning kviz kojeg je vodio Pawel Czaplinski. Zatim su uslijedile aktivnosti za međusobno upoznavanje sudionika i pronalazak partnera sa sličnim interesima za provedbu zajedničkog projekta. Tako je formirano sedam timova sa sličnim interesima.

  

Drugi dan seminara su  organizirane izvrsne radionice koje su sudionici pohađali podijeljeni u timove: „Quality Labels“, „eTwinning platform for advanced“, „Misic is love in search of a word“, „Student competences“,“ Student motivation“ i „Coding with eTwinning“ , na kojima su sudionici bili osnaženi mnogima alatima, idejama i sugestijama za još uspješniju provedbu eTwinning projekata. Ovo je ujedno bio i najzanimljiviji dio konferencije. Posebno sam uživala u radionici kodiranja u programu Scratch, što svakako planiram iskoristiti sa svojim učenicima.

Treći dan seminara su prikazani primjeri dobre prakse u provedbi eTwinning projekta. Zatim su sudionici trebali pronaći partnere i isplanirati zajednički projekt.

Ja sam isplanirala projekt sa 2 učiteljice iz  Poljske (od kojih jedna radi s učenicima s poteškoćama), jednim učiteljem iz Turske i učiteljicom iz  Cipra. Projekt je registriran na eTwinning portalu i odobren te je spreman za provedbu.

Naziv projekta je: „Far or Close?“. Uključuje učenike između 10 i 11 godina, te će biti uključeni i učenici s poteškoćama. Bavit će se kulturnim razlikama među zemljama partnericama. Učenici će koristiti razne web 2.0 alate i međusobno će komunicirati i surađivati na zajedničkim temama. Ciljevi projekta su usmjereni na međusobno bolje upoznavanje učenika iz različitih europskih država, poticanje na korištenje engleskog jeziku u međusobnoj komunikaciji, povećanje tolerancije među učenicima prema drugim kulturama i tradicijama, korištenje web 2.0 alata i uključivanje učenika s poteškoćama u projektne aktivnosti. Projekt će trajati od listopada 2016. do svibnja 2017.  

Na kraju konferencije je uslijedilo prestavljanje svih  eTwinning projekata, podjela certifikata i zatvaranje seminara, te je uslijedio kulturni program i završna zajednička večera u centru Krakowa.

Konferencija je bila izvrsno organizirana, s divnim predavačima,a ono što je najbitnije – „izrodili“su se divni e-Twinning projekti, prijateljstva i suradnja među europskim učiteljima.

                                                              Članak napisala:

Marijana Šundov

Učiteljica RN,

OŠ Pujanki, SplitPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Cecić Marijana Duša   datum: 9. 11. 2016.

E-dnevnik

Produženi boravak

Linkovi

     

        

          

            

 ictunastavi.blogspot.gr

 

       

Obavijesti o provedenim aktivnostima u okviru Erasmus+ projekata možete pronaći na ovoj poveznici:   https://live.etwinning.net/profile

Materijale s radionica Večeri matematike možete pronaći na sljedećem linku


Dokumenti MZOS

preskoči na navigaciju