preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

       

JUTRO
    1. sat:    08:00 - 08:45
    2. sat:    08:50 - 09:35
    3. sat:    09:40 - 10:25
    odmor    10:25 - 10:40
   4. sat:    10:45 - 11:30
    5. sat:    11:35 - 12:20
    6. sat:    12:25 - 13:10

  POSLIJEPODNE
    1. sat:    14:00 - 14:45
    2. sat:    14:50 - 15:35
    3. sat:    15:40 - 16:25
    odmor    16:25 - 16:40
   4. sat:    16:45 - 17:30
    5. sat:    17:35 - 18:20
    6. sat:    18:25 - 19:10

Novinarska grupa

 

 

 

 

 

 

za ulaz klikni na sliku ...

Vijesti

NOVA ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠK.GOD. 2012./13.

UČENICI V. I VI. RAZREDA U OŠ DOBRI

UČENICI VII. I VIII. RAZREDA U OŠ POJIŠAN

 


Roditelji pitaju:  Je li točno da su pojedina djeca OŠ Pujanki lani išla u jednu zamjensku školu, a sada u drugu, da se djeca fuziraju u nove razrede, da im se puno učitelja mijenja...? Ako je to točno, zašto?

 Točna su i opravdana pitanja roditelja upućena meni -  školskom ravnatelju  - koji je odgovoran za organizaciju nastave.  Ali, ne radi se o hiru školskog ravnatelja, već o promišljenom zaključku Povjerenstva, kojeg je formirao Grad Split od predstavnika Škole, Grada Splita i Agencije za odgoj i obrazovanje, koji su svi u vertikali relevantnih sudionika vezanih za organizaciju rada škole OŠ Pujanki. Povjerenstvo je donijelo Zaključak da se učenici V. i Vi. razreda pohađaju OŠ Dobri, a učenici VII. i VIII. razreda OŠ Pojišan u šk. god 2012./13.

 

Povjerenstvo je nakon dugog analiziranja stanja donijelo jedino moguć  Zaključak prilagođen novim okolnostima rada Škole u šk. god. 2012./13.

Vodilo se ključnim točkom, a to je brzi povratk učenika u aneks školske zgrade tijekom ove nastavne godine.  U novoizgrađeni aneks školske zgrade vratili bi se svi  učenici razredne nastave te učenici V. i VI. razreda Učenici VII. i VIII. razreda ostali bi i nadalje u OŠ Pojišan, zbog ograničenog kapaciteta anekša školske zgrade, dok se ne rekonsturira Velika škola.

Ovo su razlozi koji su nagnali Povjerenstvo da s opravdanim razlogom napuste već godinama uhodnu organizaciju rada Škole u dvije smjene za učenike predmetne nastave,  po kojoj su u svakoj smjeni bili razvrstani učenici od V. do VIII. razreda,  prema zahtjevima roditelja.

Kako bi se izbjegla organizacijska nestabilnost kod povratka u aneks nove školske zgrade, koji se očekuje u vrlo skoroj budućnosti,  Komisija je odlučila da se nova organizacija rada počne primjenivati od prvog dana nove školske godine na način da učenici V. i VI. razreda pohađaju OŠ Dobri,  a učenici VII. I VIII. razreda  OŠ Pojišan odmah na početku školske godine kako bi za dva mjeseca učenici i njihovi učitelji jednostavnije  vratili u školu na Pujankama.

Istina je da će mnogi učenici u predmetnoj nastavi dobiti neke nove učitelje, ali se Povjerenstvo držalo načela da zadrži razrednike i one učitelje koji nisu u koliziji novoga rasporeda.

Vjerujem da će većina učenika brzo prihvatiti nove učitelje i da im to neće biti otežavajući čimbenik u njihovom školovanju.

Istina je također i ta  da imamo pojedine obitelji koje  imaju troje troje djece da će im djeca ići u tri različite smjene u tri različite škole te da će se nova organizacija nastave zasigurno poremetiti kućnu organizacija života učenika i njihovih roditelja, što se tiče pohađanja mnogih izvannastavnih aktivnosti.

Komisija za organizaciju nastave temeljito je  razmatrala novu organizaciju nastave, uzimajuću u obzir mnoge varijante organiziacije nastave u uvjetima skora povrataka na Pujanke, te se na kraju odlučila za predloženu varijantu kao jednu moguću soluciju.

Učenici, njihovi roditelji, kao i sami učitelji, koji također nisu zadovljni promjenama, moraju skupiti snage i prihvatiti ovu organizaciju, koja je daleko od idealne, kao jedino moguću organizaciju nastave u sadašnjem trenuku. Sve ih molim za razumijevanje cijele kompleksne situacije u kojoj se nalazi OŠ Pujnaki.

Svi se nadamo da ćemo se ubrzo vratiti na Pujanke raditi, živjeti i učiti u mnogo boljim uvjetima nego ih imamo sada!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Boris Vidović   datum: 4. 9. 2012.

E-dnevnik

Produženi boravak

Linkovi

     

        

          

            

 ictunastavi.blogspot.gr

 

       

Obavijesti o provedenim aktivnostima u okviru Erasmus+ projekata možete pronaći na ovoj poveznici:   https://live.etwinning.net/profile

Materijale s radionica Večeri matematike možete pronaći na sljedećem linku


Dokumenti MZOS

preskoči na navigaciju